Тема уроку: Приготування Пирога Закритого (з яблуками) Для тіста на пиріг діаметром 24 см потрібно: 350 г борошна; 1 ст.л. цукру; 1/2 ч.л. солі; 255 г вершкового масла, добре охолодити. Для начинки: 1 кг 350 г яблук; 100 г цукру; 2 ст.л. крохмалю; 1 ст.л. лимонного соку; 3/4 ч.л. кориці; 1/4 ч.л. меленого імбиру; 1/2 ч.л. солі; 30 г вершкового масла, порізати шматочками. Для змащування: 1 яйце; 1 ст.л. вершків. Для приготування тіста потрібно: 1) Борошно, сіль та цукор помістити в чашу блендера, добре все змішати. 2) Додати кубики охолодженого масла. Збити все разом до дрібної крихти. 3) Продовжувати збивати, додаючи охолоджену воду по 1 ст.л. Поки тісто не почне збиватись в комок. 4) Дістати тісто на робочу поверхню. Швидко зім'яти тісто разом, щоб не надто нагріти його теплом рук. Розділити тісто на 2 частини. Кожній надати форми диску й загорнути в харчову плівку. Поставити в холодильник мінімум на 1 годину.
Комментарии
Отправить комментарий